Lord Lucifer van Avegoor

LuciferNooit gedacht dat we ooit weer een kater in huis zouden nemen, maar toch hebben we weer de gok gewaagd.Lucifer is een lilac point kater en hij begint uit te groeien tot een mooie stevige kater. Lucifer heeft ijsblauwe ogen, voor een point wel te licht van kleur, maar het past geweldig bij zijn kleur. Lucifer gaat niet meer naar de show, de laatste show waar hij was heeft hij heel erg sterk gereageerd op de kater naast hem. Nu hij inmiddels gecastreerd is zou het wel kunnen, maar ik durf het niet meer.

Het verhaal van Lucifer

Toen we begonnen met onze cattery hebben we ook heel snel gekozen voor een eigen kater, dit was Friis Beauty's Twarres, een seal tabby point kater. Wat waren we dol op hem en hebben we veel plezier van hem gehad als dekkater. Helaas had Twarres 1 handicap, hij kon Quinty als castraat niet plaatsen en wilde haar niet in huis hebben. Dagelijk werd Quinty in elkaar geslagen, dus we werden gedwongen te kiezen tussen Quinty en Twarres. LuciferAangezien Quinty de knuffel van de kinderen was en de kinderen uit de buurt van Twarres moest blijven, is Quinty gebleven en Twarres verhuisd, dat vinden we nog altijd jammer. Gezien dit hele verhaal hebben we besloten geen eigen kater meer in huis te nemen, maar op visite te gaan bij andere katers. Dit hebben we een paar jaar volgehouden, maar het begon me toch zwaar te vallen, naast mijn werk en huishouden 's avonds ook nog op stap gaan om bij een kater op visite te gaan. Dan kon het ook nog zijn dat het niet lukte en dat je de reis opnieuw kon maken, ik vond het toch verre van ideaal. Tot ik in mei 2011 een mailtje van cattery van Avegoor krijg, ze heeft een nestje point katers en er zitten 2 langhaartjes in. Of we niet iemand weten die interesse heeft voor een langhaar dekkater, het is een heel erg leuk nest en het zou toch zonde zijn. Zodra ik de mail las, dacht ik, die is van mij, die wil ik hebben. 's Avonds met Ludger overlegd en die was ook meteen overstag, dit was wel een heel erg leuk katertje. De volgende dag (moederdag) zijn we meteen naar Velp gegaan om te kijken en we zijn op slag verliefd, we gaan het avontuur weer aan. Op vaderdag mag ik hem gaan halen, wat een stoere bink is het geworden en zo'n lieve knuffel. Lucifer is snel gewend en is inmiddels een echte heer met nakomelingen.

LuciferEn hoe gaat het dan met Lucifer en Quinty, heel erg goed, tuurlijk ook Lucifer denkt wel eens, wat moet ik met haar. Maar Quinty haar zelfvertrouwen is gegroeid in de afgelopen jaren, dus krijgt ze een tik, dan mept ze terug en is het verhaal voorbij, Lucifer heeft gelukkig respect voor oudere dames.