Boerling's Estate Nora

Nora is een dochter van Silke en Olivier, achterkleindochter van Onyx en Lucifer en ook onze eerste katten Yeti, Amber en Twarres zie je in haar lijn terug. We hopen met haar een start te kunnen gaan maken met de bicolor point. Haar naam Nora is door mijn dochter bedacht en verwijst naar het zwart in haar point kleur.

 

 

In 2015 hadden we de mogelijkheid om nog een kitten aan te houden uit een van onze nestjes, ik zou gaan kiezen uit het nestje van Silke en Amaya destijds. Silke beviel als eerste m.b.v. een keizersnede en terwijl ik Nora tot leven en droog aan het wrijven was was ik al verkocht. Die stevige pootje en het bolle kopje, zij moest het worden. Na een paar dagen bleek ze ook nog eens een seal point te zijn, wat stiekum wel een van mijn meest favoriete kleuren in de point is. Dus Nora is lekker gebleven. Nora is wel het draakje in ons huishouden, altijd streken uithalen, maar ook super lief en aanhankelijk. Nora is de kat van mijn dochter.

Nora heeft in 2020 meegewerkt aan een onderzoek voor COVID-19 bij huisdieren. Dit omdat zij zo makkelijk in de omgang is, ook bij de dierenarts. Ze zochten toen een paar katten waarvan zeker was dat zij negatief waren, dus hebben Nora en haar dochter Oréo een bijdrage geleverd aan de wetenschap.

Nora is momenteel de oudste open poes in ons huishouden en ze zal nog 1 nestje krijgen voordat ze met pensioen gaat. Dit nestje zal mogelijk met een Brits Korthaar in bicolor rood wit of creme wit worden, zodat ik hier hopelijk een driekleur poesje uit kan houden dat point draagt.